Låt bloggen fixa kunder till företaget

Om du har ett företag är bloggen både ett billigt och effektvit marknadsföringsverktyg. Här kommer tipsen på hur du ska blogga för att få fler kunder till ditt fysiska företag eller din internetsida.

Driva företag

Det är både spännande och utmanade att driva företag. Bland det svåraste med att ha ett företag är att få kunder. Du kan ha världens bästa produkt, men utan kunder spelar det ingen roll om din är bättre än alla konkurrenternas prylar. Nu under coronapandemin är det också många företag som har problem på grund av det ekonomiska läget. Om du just nu behöver ett företagslån bör du kolla Qred.com som betalar ut lånet redan samma dag.

Fler kunder med en företagsblogg

Bloggen är både billig och genial. På din företagssajt lägger du till en blogg, förslagsvis WordPress. Be ditt webbhotell om hjälp om du inte redan har en blogg. Hur kan du då använda din företagsblogg för att få fler kunder? Jo, genom att ge dem något gratis som de söker efter. Du ska använda bloggen som en slags bro mellan dig och kunderna.

Låt oss säga att du driver en klädbutik. Vilka frågor kan dina kunder googla på? Klä sig smalare? Bra ekologiska märken? Eller om du driver en bilverkstad: hur byter man däck på bilen? Vad gör man när låset har frusit? Skriv bloggartiklar där du svarar på just de frågor som dina kunder kan tänkas ställa. Du måste utgå från kunderna, inte vad du just du vill sälja eller vad du tycker är bra. När de sedan googlar efter svaren, så kommer de hitta din företagsblogg – och du kan få fler kunder. Om du har produkter att sälja kan du lägga till en webbshop. Samma bloggprincip kan du använda om du har ett internetföretag, webbshop eller en blogg.