Livsstil & mode

Den största bloggkategorin är livsstil och mode. Anledningen till att denna kategori är stor är att många startar en blogg som en hobby där de skriver om sin vardag. Inläggen speglar deras livsstil där följarna får en inblick i olika delar av bloggarens liv. Ofta får läsare ta del av allt som hör livet till, bland annat kärleksproblem, barnafödande och matlagning. I denna kategori tas ofta många olika ämnen upp och bloggaren skriver fritt om vad hen tycker. Ofta har bloggen ingen särskild inriktning annat än att läsarna får följa med i bloggarens liv. En modeblogg liknar en livsstilsblogg, men har ofta mer fokus på kläder och trender.

Blondinbella

Isabella Löwengrip startade bloggen Blondinbella år 2005 när hon var 14 år. Idag har dock namnet “Blondinbella” skrotats och hon använder sitt riktiga namn. Hon är förmodligen Sveriges mest kända bloggare med över en miljon läsare från Sverige och övriga Norden. Tack vare bloggen har hon lyckats bygga upp ett företagsimperium som omsätter flera miljoner. Hennes företag inkluderar bland annat ett skönhetsmärke, ett skomärke och snart en PR-byrå i USA. Företagens framgångar beror mycket på den stora och trogna läsarskaran hon lyckats bygga upp. Hennes blogg är en effektiv marknadsföringskanal direkt ut till en tydligt definierad målgrupp. Detta gör att hon kan marknadsföra både sina egna produkter och andra företags produkter och tjänster. Hon tar självklart ordentligt betalt för exponeringen vilket gjort hennes till en av de mest välbetalda bloggarna i Sverige.

Margaux Dietz

Margaux Dietz är en relativt ny influenser som gjort kometkarriär. Hon har bloggat sedan 2014, men genombrottet kom 2017 när hon filmade sin förlossning. Videon lades ut på Youtube och blev en succé. Nu bloggar hon på Elle.se samt vloggar till sina 230 000 prenumeranter på Youtube. Hundratals följare tar även del av hennes vardag med sonen Arnold via Instagram. Margaux jobbar hårt för att göra influenseryrket mer seriöst och har bland annat samarbetat med EU-kommissionen och intervjuat alla svenska partiledare.

KENZA

Kenza Zouiten är en pionjär inom sociala medier. Sedan år 2006 driver hon bloggen Kenzas.se som är Sveriges störta privata livsstil- och modeblogg. Hon har även grundat klädmärket IvyRevel och är modell, vilket gör att bloggen har en stark modeprofilering. Många av läsarna har följt Kenza under många år och bloggen inkluderar mycket från hennes vardag. Bloggen har fått många priser genom åren, både nationella och internationella. Bland annat fick den priset Most Influental Fashion Blog år 2014 av Stylight Fashion Blogger Awards.

Petra Tungården

Petra Tungården har gjort den klassiska bloggresan. Hon började skriva dagbok på nätet som ökade i populäritet och blev en av Sveriges största mode- och livsstilsbloggar. Läsare får följa med på allt ifrån plåtningar och stylistuppdrag till vilda fester och resor världen över.