Mat, hälsa & träning

Det finns många populära svenska bloggar som handlar om mat, hälsa, träning eller en kombination av dessa. Nedan följer några av de största inom kategorin.

Lofsan

Lovisa “Lofsan” Sandströms blogg handlar om träning med fokus på löpning, styrka och mammaträning. Hon är utbildad till personlig tränare och idrottslärare, men har många järn i elden. I den prisbelönta bloggen får läsare både smarta tips och en stor dos träningsmotivation. De får även följa med på Lofsans äventyr och utmaningar, vilket består av allt ifrån småbarnslivet till att springa Ultravasans 90 kilometer.

Matgeek

Johan Hedberg är en vloggare vars kanal “Matgeek” har över 260 000 prenumeranter på Youtube. Kanalen är en av de största inom matlagning. Här får följarna ta del av recensioner av restauranger, matlagning och matresor världen över. Allt är i videoformat och mycket välgjort.

Detoxlife

Johanna Ljunggren ligger bakom hälsobloggen Detoxlife som handlar om positiv inställning, yoga och balans i livet. Johanna driver även catering med trendig hälsomat i olika former. Detoxlife är en blogg som ligger rätt i tiden. Istället för pekpinnar ges istället rekommendationer för balans och inre välbefinnande. Yoga och hälsodrinkar blandas med vin och fest.

Under Tian

Undertian.com är en av Sveriges populäraste matbloggar. Hanna Olvenmark bjuder sina läsare på smarriga recept som kostar mindre än 10 kronor per portion. Maträtterna är hälsosamma, klimatsmarta och billiga. Bloggens popularitet har lett till att den nu även finns som kokbok och har en stor följarskara på Instagram.

Anja Forsnor

Anja Forsnor driver en populär hälsoblogg på Elle.se. Anja är livsstilsrådgivare och delar med sig av recept, träning och mycket mer. Hon har även gett ut kokböcker och driver hälsopodden ”Allt är bra med Anja & Alex” med bloggaren Alexandra Kamperhaug.