Politik & samhälle

Det är många som felaktigt tror att alla bloggar är ytliga och handlar om smink, kläder och resor. Tvärtom är det många politiker och samhällsintresserade som både skriver och läser politik- och samhällsbloggar. Dessa bloggar är ett bra sätt att på ett mer informellt och lättbegripligt sätt beskriva, diskutera och debattera om vad som sker i världen.

Alla dessa dagar

 

Före detta statsministern och utrikesministern Carl Bildt har under lång tid drivit en av de främsta bloggarna om politik och samhälle. Den prisbelönta bloggen skrivs privat, men har sedan starten 2007 varit ett arbetsinstrument för Bildt. Bloggen är ett utmärkt exempel på hur politiker kan använda denna sorts plattform för att förmedla kunskap och åsikter på ett friare sätt. När den startade beskrevs den med följande mening “en utrikesministers vardag och verklighet”. Idag är Bildt inte längre utrikesminister, men bloggen lever vidare. Han besitter djup kunskap om politik och bloggen har ett stort fokus på internationell politik.

Underbaraclara

Underbaraclara är namnet på bloggen som drivs av Clara Lidström. Bloggen är den största i Sverige inom kategorin politik och samhälle. Clara är ingen politiker, men lyfter viktiga frågor som miljö och feminism. Detta blandas med vackra fotografier, recept och inredningstips.