Så lyckas du med din hem- och trädgårdsblogg

Bloggar om hem och trädgård är mycket populära. Om du tycker om att hålla på i ditt hem eller din trädgård, att göra praktiska saker, så har du stora möjligheter att tjäna pengar på din blogg.

Blogga rätt

Då intresset för hem och trädgård i Sverige är stort, så gör ämnet i sig att du har stora möjligheter att lyckas. Samtidigt är konkurrensen stenhård, så du måste skapa en blogg som verkligen många läsare efterfrågar. För att lyckas måste du skapa mycket praktiska artiklar. Visa hur du steg-för-steg bygger ett växthus eller hur du renoverar din sommarstuga. Om du just nu håller på att bygga om och renovera hittar du allt som du behöver hos Byggmax, allt från inomhusdörrar till fönster och fröer.

Gör-det-själv-artiklar

En bra praktiskt blogg är uppbyggd kring gör-det-själv-artiklar. Artiklar som visar hur läsaren kan lösa problem eller bygga själv. Du kan visa hur man bygger ett växthus med gamla fönster eller hur man skapar en snygg berså. Bara fantasin sätter stopp. Det är viktigt att du delar upp dina projekt i många små delmål, så att även nybörjare klarar av att genomföra projekten. Tänk också på att ta många bilder, så att läsaren får god information om hur de ska klara av de svårare momenten. Gör-det-själv-artiklar är populära både att läsa och att dela. Det gör att du enkelt kan få ut dina artiklar till många intresserade personer. Till din praktiska blogg bör du också ha konton på sociala media och arbeta på att skapa en god relation med dina läsare. En bra praktiskt blogg är också ett smart sätt att marknadsföra ett företag: om du till exempel lagar egen sylt eller bygger snygga bihotell för att sälja. Då kommer dina bloggartiklar göra att läsarna får förtroende för dig och många gånger också köper dina produkter.