Skönhet & hudvård

Skönhet, smink och hudvård är populära bloggämnen. Ofta är det personer som jobbar med skönhet och hudvård som börjar blogga för att sprida kunskap. För de populära bloggarna har det sedan ofta utvecklats till ett heltidsjobb.

Linda Hallberg

Linda Hallberg är makeup-artisten, skönhetsjunkien, hårstylisten och entreprenören som driver Skandinaviens störta skönhetsblogg. Dessutom har hon en Youtubekanal med fler än 350 000 prenumeranter. Här får följare ta del av allt inom skönhet och hårvård. Recensioner av skönhetsprodukter varvas med guider och inspirerande bilder. Många av hennes sminkningar är unika och innovativa. Linda har vid flertalet tillfällen utsetts till Årets skönhetsbloggare. Hon är även grundare av sminkföretaget LH Cosmetics.

Hudspecialisten

Hudterapeuten Annika Forsgren driver en av de största hudvårdsbloggarna i Sverige. Hon är också grundare av Skincity vilket gör att bloggen Hudspecialisten kan räknas som en företagsblogg. Här bloggar Annika och hennes kollegor om allt som har med hudvård att göra. Läsare får hjälp med frågor om allt från retinol, syror och sminktips. Arkivet är fullt med information och artiklar om hudvård. Denna blogg passar framför allt dig som vill lära dig mer om hudvård eller söker hjälp för ett särskilt hudproblem.

Gustav Broström

Gustav Broström bloggar på Café.se om skönhet, hudvård och mode. Manlig skönhet är en bransch som de senaste åren har växt ordentligt. Gustav är en av många manliga bloggare som skriver om hudvård och skönhet. Han har blivit en expert på ansiktsmasker och i sociala medier visar han upp alla möjliga sorter samt hur de bäst kombineras tillsammans. Bilderna är otroligt vackra och inspirerande för såväl män som kvinnor.

Kakan Hermansson

Hudvårdsnörden Karin “Kakan” Hermansson är skönhets- och livsstilsbloggare På Elle. I hennes blogg får läsare kika in i hennes badrumsskåp, ta del av de bästa skönhetsknepen från modebranschen samt få en rejäl dos av feminism och coola stiltips. Kakans blogg skiljer sig från många andra skönhetsbloggar då den blandar högt och lågt. Kontroversiella åsikter blandas med lyxkrämer, vilket gör den till en informativ och samtidigt underhållande blogg. Kakan driver även den populära podcasten “Under huden” där varje avsnitt gästas av en ny person. I podden diskuteras allt om hudvård, skönhet, hälsa och ideal. Det mest populära avsnittet var när podden gästades av Annica Forsgren som driver bloggen hudspecialisten.se. Podden produceras av Elle.