Tips för att tjäna pengar på din mammablogg

Mammabloggar har den stora fördelen att de kan handla om nästan vad som helst i vardagen. Givetvis med fokus på livet som förälder! Den stora spännvidden beträffande ämnen öppnar för mängder av reklamteman. För att hjälpa dig se möjligheterna ska du här få några tips på hur du kan tjäna pengar på din blogg, och inspiration till vad du kan skriva om.

[IMAGE=cXjos4e8Q4Y9.jpg]

Möbler, tapeter och annan inredning

[IMAGE=fxZP9UcJdmiU.jpg]

Som förälder och mammabloggare vet du hur eftersökt barnrumsinspiration ständigt är. Inget annat rum än barnrummet får så mycket tid och kärlek! Möbler, tapeter och annan barnrumsinredning är därför en stor marknad och om du har en egen blogg kan du få en liten del av kakan genom att tipsa om produkter till barnrummet. Du kan exempelvis göra ett collage med de vackraste barnrumsmöblerna i grått och länka till butikerna där möblerna kan köpas. Du kan också göra en lista med de lekfullaste barnrumstapeterna hos https://www.familjetapeter.se/, som exempel, och även i detta fall länka till produkterna. Det finns oändligt många teman att utforska och skriva om. Därmed finns det också oändliga sätt att tjäna pengar på bloggen för dig som är nyfiken och driven.

Kläder, böcker och leksaker

Precis som det finns en stor marknad gällande möbler, tapeter och annan inredning till barnrummet är kläder, böcker och leksaker produkter många gärna vill få köpinspiration om. Kan du göra inlägg i stil med dagens garderob för barn, skriva bilderboksrecensioner och/eller unboxa leksaker? Då har du något bra på gång. Kom ihåg att många bloggläsare vill ha mervärde i ett blogginlägg, så även på en mammablogg. Kan du tänka något större när du ska skriva om LEGO och i stället tipsa om olika modeller läsarna kan bygga tillsammans med småttingarna? Ös på med foton och idéer!

Barnvagnar, skötväskor och cyklar

När man planerar inför sitt första barn kan produkter som barnvagnar och skötväskor te sig som stora frågetecken. Vilken barnvagn ska man liksom välja bland alla modeller? Långa, grundliga barnvagnsrecensioner brukar vara väldigt uppskattade. Det är alltid lika skönt när någon annan väger och känner in de olika tekniska specifikationerna och dessutom testar åt en. Då slipper man köpa grisen i säcken själv! Om du har en mammablogg och äger en barnvagn kan du alltså recensera vagnen inför dina läsare och länka till barnbutiker som säljer vagnar. Samma sak med skötväskor och andra bebisprodukter. Det här kan förstås också appliceras på barncyklar såsom balanscyklar och trehjulingar. Ju grundligare du är, desto trovärdigare blir du i läsarens ögon och då ökar potentialen att lyckas sälja in produkten liksom att tjäna en liten slant på det.

Mat, pyssel och inspiration

Det är alltid lika spännande att få hands-on-inspiration. Ska du tapetsera barnrummet med den nya fina tapeten du köpt? Visa hur du gör i bild och text. Lagar du någon god maträtt till familjen? Dela med dig av receptet och länka vidare till matbutiker i ingredienslistan. Ska du och barnen göra pyssel? Samma sak där! Visa hur ni gör när ni pysslar och använd materialförteckningen som ett tillfälle att länka till pysselbutiker. Många bäckar små.