Bloggen som affärsplattform

Att hitta kunder kan vara ett dilemma om du är ny på marknaden och utan någon tidigare kundportfölj. Det krävs både tid och engagemang för att på ett effektivt sätt kicka igång en aktiv kundkrets och få verksamheten i rullning.

Är du en nystartad verksamhet som behöver tips på hur du kan nyttja internet för att nå ut till kunder? I den här artikeln kan du läsa om hur du med hjälp av bloggen kan generera reklam, sälj och bokningar!

Integrerad blogg

Ett smart sätt för att samla verksamhetens aktiviteter ut mot en eller flera målgrupper är att blogga. Med hjälp av en samlad plattform kan du enkelt skapa ett integrerat innehåll som är mångsidigt. Det blir helt enkelt smidigt för dig som egen företagare att förmedla olika typer av kommunikation oavsett om det gäller reklam, sälj eller bokningar.

Låt säga att du driver en specialiserad hårklinik och att du önskar synliggöra dig på nätet, men också få in bokningar. Då är en blogg precis vad du behöver där du smidigt kan publicera ett anpassat innehåll som optimeras för att exponeras på nätet. När någon söker på bra hårklinik i Sverige ökar dina chanser att potentiella kunder upptäcker just din klinik.

Du kanske frågar dig: “Men det finns väl många bra hårkliniker i Sverige?” Jo, det är sant – men det är knappast alla aktörer som syns på nätet. Du kan själv testa hur det ser ut i din närhet genom att googla frasen bra hårklinik i Sverige – resultatet är ganska stort, men vid en närmare titt ser du att det inte är alla alternativ som är relevanta.

Bygg det tekniska

För att skapa en integrerad blogg för din verksamhet behöver du välja rätt tekniska verktyg. Det finns idag ett tämligen stort utbud av billiga verktyg som ger dig möjligheten att “bygga om” bloggen.

Låt oss hålla kvar vid det tidigare exemplet om hårkliniken och att en person googlat frasen “bra hårklinik i Sverige”. Efter en sökning som resulterar i att din klinik och just ditt eget företag syns kommer personen förmodligen vilja ta ytterligare ett steg. Det är då det gäller att ha optimala funktioner som står redo att aktiveras när den potentiella kunden besöker bloggen. En bokningsknapp är ett smart sätt att direkt få in nya kunder – en nyfiken besökare som konkret sökt på frågan “en bra hårklinik i Sverige?” kommer garanterat boka online!