5 tips för att tjäna pengar på din modeblogg

Modebloggen är perfekt för dig som vill tjäna pengar på ditt kläd- och skönhetsintresse. Du kan blogga hemifrån eller på ett schysst kafé ute på stan, skriva om det du verkligen gillar och samtidigt tjäna pengar. Här kommer 5 tips på hur du lyckas med din modeblogg.

1# Nischa bloggen

Mode är inte en nisch, det är en hel bransch. Du måste nischa bloggen riktigt: särskild stil, klädplagg, situation i livet eller annan tydlig idé. Du måste också ha en målgrupp som du riktar dig till. Alla älskar jeans, men 20-åriga studenter och stressade trebarnsföräldrarna fastnar för olika slags jeans.

2# Satsa på kvalitet

Oavsett vilken slags modenisch som du har ska du satsa på kvalitet: snygga bilder, genomtänkt text och riktigt bra märken. Det måste finnas en anledning att läsa din blogg. Du hittar ditt mode hos Johnells som har de bästa märkena för både män och kvinnor.

3# Ge användbara råd

Det är ingen som kommer att googla efter dina åsikter eller tanker, såvida du inte är berömd eller någon slags expert. Satsa istället på att ge goda råd. Skriv användbara artiklar om vilka jeans som passar olika kroppstyper, hur man kan resa med så lite plagg som möjligt, men ändå se snygg ut och hur man sätter ihop en användbar garderob.

4# Anordna en tävling

Det kan vara svårt att få läsare till bloggen. Ett tips är då att anordna en tävling på Facebook eller Instagram. Tänk på att följa Skatteverkets regler kring vinster: håll dig under 1400 kronor så behöver vinnaren inte skatta på vinsten och du behöver inte anmäla vinsten till Skatteverket. Enkelt och smidigt.

5# Youtube

Kombinera din blogg med Youtubefilmer. Köp och testa kläder, gör en film och länka till jeansen eller vinterjackan. Du kan också gå på modevisningar, göra intervjuer och visa senaste modet.