Förbättra din blogg

Att driva en blogg innebär att man måste lägga mycket tid och energi på att publicera blogginlägg regelbundet, speciellt om man vill att den ska bli framgångsrik. Oavsett om man precis har startat en blogg, funderar på att starta en eller har drivit en blogg under en tid, kan man gynnas av olika tillvägagångssätt för att göra den bättre.

Förbättra bloggen – tre knep

Vill man att bloggen ska växa är det viktigt att man tar hand om den. Bloggen är nästan som en bebis eller ett husdjur som behöver omsorg, helst dagligen. Använder man bloggen mest för egen del kanske man inte bryr sig så mycket om att den ska växa, men om målet med bloggen är att nå ut till flera så kan man göra dessa tre saker:

  • Publicera innehåll regelbundet. En blogg med fattigt innehåll lär inte få mycket uppmärksamhet. Bloggar man i stort sett varje dag är chansen stor att man når ut till en bredare massa tack vare ett bredare innehåll.
  • Ta hjälp av enkäter. Med hjälp av enkäter får du reda på vad dina läsare är intresserad av och kan anpassa bloggen efter det. Med hjälp av enkätverktyg får du koll.
  • Samarbeta med andra. Många bloggare blir hjälpta av samarbete. Försök att hitta en annan bloggare med liknande genre som du och som kan rekommendera dig på sin blogg och vice versa.