Så lyckas du med din hälsoblogg
Hälsa är ett stort ämne på nätet och även om trenderna förändras, är själva ämnet alltid inne. Dess aktualitet gör det både roligt och intressant att blogga om hälsa samtidigt som konkurrensen är stenhård.
[IMAGE=b5AdVdfVImn9.jpg]
Blogga
Det är många som använder en blogg eller vlogg som kommunikationssätt – både för att hålla kontakt med nära och kära, och för att fördjupa sig i ett särskilt ämne och dela med sig av kunskap. För att lyckas med bloggen måste du se din sajt som ett företag och dina artiklar som produkter, särskilt om du vill tjäna pengar på den. Om du börjar få inkomst på din blogg eller annan verksamhet, som att klippa hår, passa hundar eller renovera hus, men inte vill starta eget företag och hålla på med administration, kan du använda Frilansfinans.se tjänster. Då kan du fakturera utan eget företag och slippa allt krångel.
Hälsobloggen – både dåtid och framtid
Det som gör en hälsoblogg unik i bloggosfären är att den både handlar om dåtid och framtid. Vår hälsa är inte konstant och de flesta gör någon slags hälsoresa i livet. Det är också många som börjar blogga om hälsa som en del av sin hälsoresa: från soffpotatis till maratonlöpare. Oavsett om du skriver en hälosblogg som handlar om din egen resa eller om du skriver längre artiklar och skapar träningsfilmer är det klokt att ta upp aspekten dåtid och framtid. Människor tycker om att läsa om personer som lyckats komma tillbaka efter en sjukdom, gått ner 20 kilo eller joggat en mil för första gången. Det är som verklighetsförankrade sagor med ett lyckligt slut. Du kan lyfta din blogg genom att medvetet skriva om din egen hälsoresa eller intervjua personer som klarat av uppsatta mål. Om du skriver om hälsoeffekterna med att promenera är det alltid ett lyft att i nästa blogginlägg kunna berätta om någon som lyckats gå sig smal.
Trenderna
Det kan vara svårt att veta hur man som bloggare ska förhålla sig till trender, samtidigt räknar dina läsare att du tar upp olika nyheter. Oavsett om du gillar en trend eller inte bör du skriva ett längre inlägg om den; visa att du har kunskap. Om din blogg handlar om en särskild diet eller livsstil behöver du inte ta upp alla trender, men du bör att ha en viss koll på hälsotrenderna.
Helheten
Även om man inte ska bedöma boken efter bokomslaget eller bloggen efter layouten och bilderna, är ett bra förstaintryck viktigt. En snygg förstasida ger fler läsare. Du bör också se över dina bilder: låt varje bild förstärka texten, och inte bara vara snygg prydnad. Tänk också på att för många bilder – för att göra bloggen större – ger ett intryck av att du inte har mycket att säga. Läs också igenom dina rubriker: skapar de intresse? Ger de lösningar på läsarnas problem? Det är också viktigt med korrekt text. Om du inte tycker om att ”anmärka ord” och peta i meningar bör du skaffa dig en kompis som kan göra det åt dig – det ger både en bättre blogg och ett roligare bloggande.