Bästa bloggarna för dig som vill börja jobba på distans

Allt fler upptäcker de många fördelarna det har genom att arbeta på distans. Några fördelar är att du kan bo vart du vill, du slipper pendla till jobbet och du har många gånger möjlighet att arbeta mer flexibelt. Många upplever också att stressen minskar när man jobbar på distans. Coronaviruset har också bidragit till att fler företag låter sina anställda arbeta hemifrån.

Tre bra bloggar för dig som vill ha lite inspiration

Svenska Nomader är en bra blogg som kombinerar tips på var du kan finna jobb med personliga berättelser. Bloggen riktar sig till både de som vill kombinera resande med arbete och de som vill jobba hemifrån. Man ska inte bara tro att arbeta hemifrån är lösning för alla. Bland annat SVT har intervjuat flera som arbetat hemma under corona pandemin och det råder blandade känslor. Det finns goda möjligheter att kombinera att arbeta på kontor genom https://workaround.io/se/ och arbeta hemifrån. Det kan vara extra bra att ha ett kontor att gå till när självdisciplinen tryter.

Swedish Nomad är en trevlig blogg där Alex delar med sig av sina upplevelser. Han kombinerar distansjobb med resande. Bland annat ger han tips om resmål både inom Sverige och exotiska platser.

Lola Akinmade är en tuff kvinna som arbetar som bland annat journalister och tar dig jorden runt. Fanatiskt välskrivna artiklar i kombination med vackra bilder gör bloggen till en sann njutning. Hon har också en härlig podd som passar bra att lyssna på nersjunken i en skön fåtölj. Du kan också bli del av en community och få många bra tips när det kommer till distansjobb.

Oavsett om du bara är intresserad av att läsa spännande bloggar eller komma igång med distansjobb så är dessa bloggar bland de bästa alternativen.