Inredning & design

Inredning är en stor och mycket populär bloggkategori. Inredningsintresset har ökat och lockar läsare i alla åldrar. Det finns många bloggar som enbart skriver om inredning. Här ges praktiska tips, recensioner och en stor dos av inspiration. Instagram och Pinterest är två andra sociala nätverk som används flitigt, ofta i kombination med en blogg.

Trendenser

Trendenser är referensen när det kommer till svenska inredningsbloggar. Frida Ramstedt driver bloggen som idag är den största inom kategorin inredning och design. Trendenser ger läsarna de senaste trenderna inom inredning, samtidigt som bloggen har ett tydligt hållbarhetstänk. Läsare uppmanas till att noggrant tänka igenom sina köp samt undvika överkonsumtion och slit-och-släng. Bloggen har generellt en skandinavisk framtoning och porträtterar främst skandinaviska designers och trender. Trendenser har prisats flera gånger, bland annat som Årets inredningsblogg 2016 av IKEA och Elle Decoration Swedish Design Awards.

Elsa Billgren

Elsa Billgren är en populär livsstilsbloggare på Elle. Även om denna blogg inte är en renodlad inredningsblogg, så bjuder hon läsarna på en stor dos inspiration och praktiska inredningstips. Elsa Billgren har varit programledare på bygg- och inredningsprogrammet Äntligen Hemma -programmet som visades på TV 4 med syftet att motivera människor att inreda och fixa hemma. Elsa Billgren jobbade som inredare på programmet och i hennes blogg fortsätter hon att motivera läsare. Mycket av inredningen och inspirationen i bloggen kommer från hennes sommarhus på Gotland och Stockholmslägenheten. Fokus är på loppisfynd och antikviteter.

STIL Inspiration

Pella Hedeby är inredaren och stylisten som driver den populära bloggen STIL Inspiration på Elle Decoration. Hennes stil och uttryck är enkelt, neutralt och rustikt. Läsarna får ta del av tidlösa och avskalade inredningar både för hemmet och trädgården. Pella delar med sig av moodboards, inspiration och smarta inredningsknep. Läsarna får ofta se pågående projekt från hennes inredningsjobb.

34 kvadrat

Precis som namnet antyder handlar 34 kvadrat om inredning på en liten yta. Detta är en rolig blogg där ett litet utrymme förvandlas till ett fantastiskt hem. Emelie Ekman är personen som ligger bakom en av de härligaste och populäraste inredningsbloggarna. Ett måste för alla som behöver smarta knep och inspiration till det lilla hemmet.

Add Simplicity

Jannice Wistrand ligger bakom den härliga inredningsbloggen Add Simplicity på Sköna Hems bloggplattform. Jannice har en bred och intressant bakgrund som bland annat inredningskonsult, färg- och stilkonsult, marknadsförare och Feng shui-konsult. Fokuset på bloggen är att inspirera och bevisa att det går att öka välbefinnandet genom rätt färgsättning och möblemang. Läsare inspireras av hennes vackra och harmoniska hus som är inrett efter Feng shui-filosofin. Bloggen blev utsedd till Årets inredningsblogg 2017.