Perfekt solbränna för bloggare

Även om varningar kommer ut om risker med för mycket sol är det ett faktum att exponering av solen är hälsosamt, inte minst för produktionen av vitamin D som är viktig för god hälsa. Dessutom har solen ytterligare fördelar. Solbränna är tillsammans med hudvård och smink gynnsamt för bloggare eftersom de är ansiktet utåt på sina bloggsidor och sociala medier. Problem uppstår dock när vi solar oss under för långa tider och utan solskydd.

3 sätt för att sola sunt

I den här listan ges de bästa tipsen för att få den perfekta solbrännan utan att orsaka skada.

1. Välj rätt solskyddsmedel: Titta inte bara på Sun Protection Factor (SPF) utan leta efter solskydd med broad spectrum eller brett spektrum, det vill säga skydd för både UVA och UVB-strålning. På detta sätt kommer du att vara säker på att du skyddar din hud helt. UVA-strålar är den som orsakar fläckar och rynkor UVB-strålar är de som orsakar rodnad och solbränna. Därför kan skydd mot endast UVB-strålning ge en falsk känsla av säkerhet.

2. Kontrollera soltiden: Att ha full kontroll över hur länge du solar är avgörande för en hälsosam solbränna. Därför är det fördelaktigt att ha kontroll över våra timmar i solen och emellanåt skydda sig från solen på ett säkert ställe. Idealiskt är om du solar dig på innergården till de centrala kontorshotell som ligger på Östermalm för att smidigt kliva in eller ta en solpaus på Stureplan. Tänk på att det finns en tröskel på hur mycket solbränna vi kan få och normalt är gränsen mellan två och tre timmar .

3. Vila från solen: Att vila från solen då och då i några minuter på stranden eller i poolen kommer att ge dig en hälsosammare och hållbarare solbränna. Eftersom det minskar intensiteten hos UV-strålar och risken för brännskador.