Så lyckas du med din skönhetsblogg!

Om du gillar mode och skönhet finns det både många bloggar att läsa och också mycket att blogga om. Skönhetsbloggar är oerhört populära och det kan vara svårt att stå ut bland alla sajter. Här kommer tipsen på hur du lyckas med din skönhetsblogg!

[IMAGE=eLG2imdrvTCd.jpg]

Bloggen

[IMAGE=eDz3Tgb5VgV8.jpg]

För att lyckas med en blogg måste du tänka lite som en företagare. Om du ska få läsare – alltså kunder – måste du ha intressanta skönhetsprodukter – dina blogginlägg – allt sälja. Som du också vet säljs de bästa parfymerna i de snyggaste förpackningarna, dvs. din blogg måste kännas som en liten exklusiv skönhetsbutik i rätt kvarter i Paris. Det låter ungefär lika svårt som det är – men det är möjligt!

Rätta produkterna

För att få läsare till din lilla exklusiva “butik” måste du ha rätt produkter – det räcker inte med att affären har rätt namn och ligger på rätt ställe. Det som skiljer de stora skönhetsbloggarna gentemot de vanliga, är just att de erbjuder något mer än bara blogginlägg med en bild: de ger läsaren något! Du måste börja ge dina läsare något praktiskt, som små provexemplar på dyraste parfymen. Hur gör du då det genom en blogg? Du skriver och länkar till saker som dina läsare har nytta av – på riktigt. De flesta som gillar skönhet tycker också om smycken, samtidigt som skönhet kan vara ett dyrt intresse. Du kan då tips dem om att de kan sälja guld och diamanter till diamantbrev.se – ett bra och smidigt sätt att få in extra pengar! Det är ett bloggtips som dina läsare har nytta av. Människor vill läsa om sådant som är relevant för dem och som löser problem. Om du har hittat ett bra sätt att rengöra dina smycken på, kan du göra en kort film där du visar hur du gör. Du kan också ge tips på hur man sminkar sig, men göra det mer professionellt än de flesta andra bloggare och vloggare. Ditt fokus måste gå från dig och din blogg, till läsarna och deras liv.

Testa produkter

En av de stora anledningarna till att vi hamnar på en blogg är att vi söker svar på en fråga; ofta en konsumtionsfråga som bästa foundation eller vilka jeans som sitter bäst. Att testa olika produkter och sedan jämföra dem tar tid, men är också det som skapar bra bloggar. Om du både har gjort en weekendresa till London och Paris, kan du göra en jämförelse utifrån att köpa skönhetsprodukter och boenden. Detsamma gäller mellan olika klädmärken eller mascaror.

Förpackningen

Det är skillnad på att köpa billigaste ansiktskrämen på Ica och att köpa finaste krämen i en skönhetsaffär – både förpackningarna och inredningen i butikerna är olika. För att tjäna pengar på din blogg måste du inreda den snyggt! Tänk igenom val av färger, former och design. Se över dina rubriker, så att rubriker och artikelinnehåll verkligen hör samman. Om du ska köpa en lotion för 400 kronor kommer du inte heller att köpa förpackningen med stavfel – detsamma gäller din blogg. Gå igenom alla texter, fixa särskrivningar och stavfel. Lycka till!