Skydda din arbetsplats mot intrång

Som bloggare eller influencer är datorn din arbetsplats. Fördelen med det är att du kan arbeta från vilken plats som helst i världen. Det är en frihet som du verkligen ska vara tacksam över och inte ta för givet.

Samtidigt är datorn därmed en mycket viktig ägodel att vara väldigt rädd om. Den måste man förstås vara noga med att alltid förvara riktigt säkert så att den inte blir stulen. Samtidigt ska den också säkras från intrång eller virus, då sådant kan vara riktigt förödande för verksamheten.

Skydda dig mot virus

Det bästa sättet att skydda sig mot virus och datorintrång är att anlita några som är proffs på IT-Säkerhet, som till exempel Nordlo. Genom att outsourca uppgiften att skydda datorn till experter kan man vara säker på att det blir gjort på rätt sätt. De erbjuder många bra tjänster som man som egenföretagare kan ha stor nytta av. Det går förstås att ladda ner diverse anti-virus-program själv, vilket också rekommenderas till alla som har en dator, men för att få de där extra finesserna är det som sagt bäst att ta in ett externt bolag för att få hjälp.

Lagra allt i molnet

När man arbetar med sociala medier läggs väldigt mycket fokus på bilder. Bra bilder är A och O för att hålla följares intresse uppe, oavsett om man verkar på en bloggplattform eller på Instagram. Därför har de flesta influencers en otroligt stor och värdefull bildbank med bilder från allt de någonsin har gjort. Den fungerar som ett arkiv och är viktig att spara för att kunna leverera bra innehåll i sina kanaler under en lång tid framöver.

För att säkra att dina bilder aldrig försvinner bör du lagra dem på flera ställen. Molntjänster är väldigt populära och finns både i gratisvarianter eller mot en låg månadskostnad. Har man många bilder kan en betalvariant vara bättre då de har högre säkerhet och erbjuder större lagringskapacitet. Utöver detta bör man spara bilderna på minst en annan fysisk enhet också, till exempel en extern hårddisk. Med bildarkivet på tre ställen ska det krävas mycket för att det ska försvinna för gott.

Var rädd om lösenorden

Det är viktigt att byta lösenord ofta! Alla vet om det men få gör det. Ett lösenord ska helst vara helt unikt, inte bestå av några riktiga ord, innehålla siffror och tecken samt bytas ut minst var tredje månad. Detta är höga krav och av ren lathet undviker de flesta att följa rekommendationerna. Något som många ångrar djupt om de någon dag blir utsatta för en hacker-attack. Är du rädd om dina sociala medier, dator och andra verktyg så följ rekommendationerna och stärk alla dina lösenord nu på en gång.